Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΚΕΡΔΟΣ: Παράδειγμα προς μίμηση





Την ώρα που στον κλάδο και όχι μόνο τα σκιάζει όλα η φοβέρα…, οι συνάδελφοι στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ επιμένουν απεργιακά, διεκδικώντας το αυτονόητο: την αξιοπρέπεια τους.
Όντας απλήρωτοι επί πέντε μήνες, οι εργαζόμενοι στο ΚΕΡΔΟΣ συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, κόντρα στην ηττοπάθεια των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών και της μοιρολατρίας των συναδέλφων. Σήμερα μάλιστα στις 12 μ.μ. πραγματοποιούν γενική συνέλευση στην ΕΣΗΕΑ με σκοπό να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
 Την ώρα που η απληρωσιά, οι μειώσεις μισθών και οι μαζικές απολύσεις γίνονται καθεστώς, με τις ηγεσίες της ΕΣΗΕΑ και των άλλων σωματείων(ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ) να βγάζουν που και που καμιά ανακοίνωση για «ξεκάρφωμα», όταν δεν συναγελάζονται με τα αφεντικά για να βγει απεργοσπαστικό φύλλο, οι συνάδελφοι στο ΚΕΡΔΟΣ επιμένουν. Και ας έχουν και αυτοί οικογενειακές υποχρεώσεις, νοίκια και στεγαστικά-επιχείρημα που συνήθως επιστρατεύεται για να δικαιολογήσει το σφάξε αγά μου να αγιάσω που επικρατεί στα περισσότερα ΜΜΕ, με τους συναδέλφους ομήρους της απλήρωτης εργασίας και της τρομοκρατίας του θα «κλείσω την εφημερίδα».
Υπάρχουν συνάδελφοι που τα βάζουν με ολοκληρωτικά καθεστώτα, που ρισκάρουν τη ζωή τους στα πολεμικά μέτωπα. Κι’ όμως στην Ελλάδα της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας»,  την ώρα που το επάγγελμα του δημοσιογράφου έχει μετεξελιχθεί σε σύγχρονη δουλεία, τα σωματεία αντί αγώνων, ετοιμάζονται να δώσουν δώρο στα σχέδια της κυβέρνησης-τρόϊκα και το τελευταίο οχυρό: την κοινωνική ασφάλιση(βλέπε επικείμενη κατάργηση αγγελιόσημου).
  Οι δημοσιογράφοι, όσοι έχουν ακόμη δουλειά, έχουν μετατραπεί σε απλούς διεκπεραιωτές ειδήσεων με τη γνωστή μέθοδο του «clopy paste», στα δεκάδες σάϊτς που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια και έσχατη ελπίδα για μεροκάματο γαλέρας. Χωρίς άποψη, χωρίς ρεπορτάζ, απλά αντιγράφοντας το ένα το άλλο, σε ένα ατέλειωτο κυνηγητό ανούσιας πρωτιάς.
Ευτυχώς οι συνάδελφοι στο ΚΕΡΔΟΣ επιμένουν να δίνουν μάθημα αξιοπρέπειας σε όλους εμάς που επί τρία χρόνια βλέπουμε τον κλάδο(και την ηγεσία του) να πηγαίνει από υποχώρηση σε υποχώρηση, βλέπουμε τη ζωή μας να καταστρέφεται και τυχάρπαστοι «επιχειρηματίες» να μετατρέπονται σε εκδότες και προσωπικότητες με άποψη… Οι συνάδελφοι στο ΚΕΡΔΟΣ δείχνουν το δρόμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: