Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης 30/9: Διευρύνεται η Πρωτοβουλία



Νέα σύσκεψη Δευτέρα 16/7 7μμ ΕΚΑ

Διευρύνεται μέρα με τη μέρα με νέους αγωνιστές και αγωνίστριες η Πρωτοβουλία για μια Πανελλαδική Συνάντηση Εργατικής Αντίστασης στις 30 Σεπτέμβρη στην Αθήνα. Στις πρώτες 70 υπογραφές συνδικαλιστών και εργαζόμενων που στήριξαν την Πρωτοβουλία στο ξεκίνημά της, έχουν προστεθεί συμμετοχές από μια σειρά ακόμα χώρους. Η επόμενη ανοιχτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας είναι τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στις 7μμ, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Πρόκειται για μια μεγάλη πανελλαδική προσπάθεια συντονισμού των εργαζόμενων, των συνδικαλιστών, των κινήσεων βάσης και των σωματείων που την προοπτική να ξαναβγεί η εργατική αντίσταση στο δρόμο τη βάζουν ως προτεραιότητα. Οπως αναφέρει το κείμενο της Πρωτοβουλίας που συναντήθηκε πρώτη φορά στις 29/6 “οι εργαζόμενοι έρχονται στο σήμερα κουβαλώντας μαζί τους 19 πανεργατικές απεργίες, δεκάδες κλαδικές απεργίες διαρκείας, μεγάλη οργή και μαχητικότητα. Και έδειξαν και με την μαζική ψήφο στην αριστερά ότι είναι έτοιμοι να συνεχίσουν να δίνουν τις μάχες απέναντι στην τρόικα, την ΕΕ και τις πολιτικές τους.

Χρειάζεται να βάλουμε όλη αυτή τη δύναμη μπροστά, για να στηρίξουμε τις μάχες που ήδη δίνουν μια σειρά από χώροι και κλάδοι, αλλά ακόμη περισσότερο για να συντονίσουμε όλοι μαζί τα βήματά μας την αμέσως επόμενη περίοδο για να μπορέσουμε να νικήσουμε. Γι’ αυτό παίρνουμε την πρωτοβουλία για μια πανελλαδική συνάντηση, σωματείων, κινήσεων βάσης, και συνδικαλιστών τον Σεπτέμβριο για να κουβεντιάσουμε και να οργανώσουμε την κοινή αντίσταση, την αλληλεγγύη στα μέτωπα και τις μάχες που θα ξεδιπλωθούν την επόμενη περίοδο”.

Η σημασία της Πρωτοβουλίας θα μεγαλώνει όσο η νέα κυβέρνηση θα ανοίγει τα μέτωπα που ανακοίνωσε στις προγραμματικές της δηλώσεις αλλά και οι εργαζόμενοι θα ξεκινούν την αντίσταση στις επιθέσεις. Ηδη, στηρίζοντας την πρόταση της γενικής συνέλευσης των απεργών Χαλυβουργών για 24ωρη απεργία συμπαράστασης στον αγώνα τους από τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής (όπως στις 17 Γενάρη), αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας επισκέφτηκε το ΕΚΑ στις 5/7 και κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητά την υλοποίηση του αιτήματος των Χαλυβουργών. Την ίδια κίνηση επανέλαβε η Πρωτοβουλία στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ την Τρίτη 10/7 ενώ θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες επίσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Την ίδια στιγμή η Πρωτοβουλία ξεκινά από τώρα καμπάνια για να γίνει η διαδήλωση στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτέμβρη ένα μεγάλο αντικυβερνητικό συλλαλητήριο, ενώ προχωρά και σε συζητήσεις μέσα σε εργατικούς χώρους για τη σημασία της πανελλαδικής συνάντησης για να ξαναβγεί το εργατικό κίνημα στο δρόμο. Στη συζήτηση στο ΔΟΛ συμμετείχαν έξι εργαζόμενοι οι οποίοι στο τέλος αποφάσισαν να ζητήσουν από την ΕΠΗΕΑ να ναυλώσει λεωφορείο για τη ΔΕΘ και οι ίδιοι θα αναλάβουν να το γεμίσουν.





Νέες υπογραφές υποστήριξης:

Χάρης Μανώλης, συνδικαλιστής στην Ελληνική Χαλυβουργία

Μάριος Λώλος, πρόεδρος Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος

Μάριος Κρητικός, μέλος ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων ΟΕΚ

Τάσος Δεμίρος, πρόεδρος σωματείου τεχνικών πλατό ΝΕΤ (ΣΤΕΠ-ΝΕΤ)

Δημήτρης Πετρόπουλος, μέλος ΔΣ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΕΜΔΥΔΑΣ

Πηνελόπη Ασημακοπούλου, ταμίας ΔΣ συλλόγου εργαζόμενων Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Άρης Τσίτσιος, μέλος ΔΣ συλλόγου Δασκάλων Ιεράπετρας

Γιώργος Αποστολόπουλος, μέλος ΔΣ σωματείου εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομ. Νομού Βοιωτίας

Κώστας Κεχαγιόγλου, γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος

Σοφία Ευθυμιοπούλου, μέλος της ελεγκτικής επιτροπής του ΠΣΥΠΕΡΤ




Η αρχική διακήρυξη και οι πρώτες υπογραφές στο: http://financialcrimesnews.blogspot.gr/2012/07/30_02.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: