Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Μια πρώτη νίκη για τους εργαζόμενους και απολυμένους των Metropolis




Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία, και στη συνέχεια με την εργοδοτική ασυδοσία του Ανδρέα (Μάκη) Κουρή - ιδιοκτήτη της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας καταστημάτων Metropolis - είχαμε αντιληφθεί ότι εμείς οι εργαζόμενοι και οι απολυμένοι μόνο αν κινηθούμε όλοι μαζί, συντονισμένα και σε όλα τα επίπεδα, με κάθε προσφερόμενο τρόπο, μπορούμε να πετύχουμε την καταβολή των μισθών και των αποζημιώσεών μας.

Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα αντισταθήκαμε στην επίθεση που δεχτήκαμε, απαντώντας με κλιμακούμενες κινητοποιήσεις. Οργανώνοντας συγκεντρώσεις έξω από τα καταστήματα και κατάληψη στα γραφεία της επιχείρησης. Πραγματοποιώντας πορεία διαμαρτυρίας μέσα στο εμπορικό κέντρο Mall και παρεμβαίνοντας στη φιέστα της απονομής των μουσικών βραβείων MAD.

Και, βέβαια, ακολουθήσαμε και τη δικαστική οδό, δεδομένου ότι ο Ανδρέας Κουρής παρανομεί κατ’ εξακολούθηση μη καταβάλλοντας τόσο τους μισθούς μας (που αυτή τη στιγμή πλησιάζουν τους 5 μήνες) όσο και τις αποζημιώσεις των απολυμένων, προκειμένου να βάλει στην τσέπη του τα χρωστούμενα.

Στο πλαίσιο αυτό, 33 εργαζόμενοι και απολυμένοι προσέφυγαν με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων κατά της επιχείρησης την Παρασκευή (20/7) και σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε χθες, Δευτέρα, το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να τους χορηγηθεί «προσωρινή διαταγή που απαγορεύει, μέχρι την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου και υπό τον όρο της συζήτησης κατά την ορισθείσα δικάσιμο, κάθε νομική και πραγματική μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας συμπεριλαμβανομένων της κινητής κι ακίνητης, υλικής και άυλης , στα χέρια της ή στα χέρια τρίτων και ειδικότερα την απαγόρευση διάθεσης, πώλησης, παραχώρησης, ενεχυρίασης ή καθ’ οποιοδήποτε άλλο τρόπο μεταβίβασης του εμπορικού σήματός της μέχρι του ποσού των 196 χιλιάδων ευρώ».

Έχοντας πλήρη επίγνωση ότι η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια πρώτη νίκη, δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι μέχρι την πλήρη δικαίωσή του.

Έτσι, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις μας βρεθήκαμε κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της δίκης με πανό στο προαύλιο των δικαστηρίων στην Ευελπίδων και στη συνέχεια έξω από το καινούριο άλλοθι του εργοδότη μας, το νέο κατάστημα της επιχείρησης στη Σταδίου 44, διαδηλώνοντας για το δίκιο μας.

Καλούμε, έστω και αυτή τη στιγμή, όσους από τους ελάχιστους εργαζόμενους έχουν απομείνει και δεν είναι ταγοί της εργοδοσίας να «ξυπνήσουν» και να σταματήσουν να χάβουν τα παραμύθια της διεύθυνσης (της νυν και της πρώην) και του Ανδρέα Κουρή.

Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω και δεν πρόκειται να αφήσουμε ούτε μια σταγόνα από τον ιδρώτα μας στον Ανδρέα Κουρή

Εργαζόμενοι/ες - Απολυμένοι/ες στα καταστήματα Metropolis

ergazomenoimetropolis@gmail.com
Εργαζόμενοι/ες στα Metropolis στο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: