Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Να πάρει θέση το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας


Στο μπαράζ ανακοινώσεων για το θέμα της φημολογίας για συγχώνευση του νοσοκομείου "Κωνσταντοπούλειο - Αγία Όλγα", ξεχωρίζουμε από την ανακοίνωση της πενταμελούς επιτροπής της ΕΙΝΑΠ, την προσπάθειά τους να δώσουν τα πραγματικά στοιχεία, η οποία δεν απέδωσε. Καλούμε το εποπτικό όργανο δεοντολογίας, της ΕΣΗΕΑ να μελετήσει την περίπτωση αυτή και να εκδώσει ανακοίνωση. Όσο αφήνουμε φαινόμενα μνημονιακής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης, χωρίς απάντηση γινόμαστε συνυπεύθυνοι. Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ οφείλουμε να υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας Υγείας και να παλαίψουμε για την αναβάθμισή του και όχι για τη διάλυση του χώρου.


2)Σύσκεψη τη Δευτέρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Νέα Ιωνία, 25/7/2012

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ. : 2132000403-416

Αριθ. Πρωτ. 27242

Fax: 210 27 92 500

E-mail: dimsxeseis@neaionia.gr

Προς:

1. Κοινοβουλευτικές Ομάδες Κομμάτων

2. Βουλευτές Β΄ Περιφέρειας

3. Συλλόγους, Φορείς & Σωματεία του Δήμου

Σας καλούμε την Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012 και ώρα 13.00 στο Δημαρχιακό Κατάστημα (Αγ. Γεωργίου 40), προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την φημολογούμενη κατάργηση Νοσοκομειακών Μονάδων μεταξύ των οποίων και το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα» που έχει έδρα του τον Δήμο μας.

Το Γενικό Νοσοκομείο στη Νέα Ιωνία είναι ένα πρότυπο ίδρυμα με εξαιρετικό επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, με σύγχρονες εξειδικευμένες μονάδες και η πληρότητά του ξεπερνά το 80%.

Οποιαδήποτε σκέψη της Κυβέρνησης, για συγχώνευση ή κατάργηση του Νοσοκομείου θα μας βρει αντίθετους. Διεκδικούμε καθολική Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι και κατάργηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας καθώς και τη στελέχωση των Νοσοκομείων με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου παροχές υπηρεσιών.
Κρίνουμε απαραίτητη την παρουσία σας στην ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί, όπου θα υπάρξει και μια πληρέστερη τοποθέτηση από εκπροσώπους του Νοσοκομείου για τις εξελίξεις. Επισυνάπτουμε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που αποφασίστηκε στην συνεδρίασή του της 23ης Ιουλίου 2012.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ


3)Διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου "Αγία Ολγα":
“1. Τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίχθηκαν τα δημοσιεύματα, είναι καθ´ ολοκληρίαν ανακριβή, καθώς δεν απηχούν την παρούσα ανοδική τάση σε όλες τις φάσεις των παρεχόμενων υπηρεσιών του Νοσοκομείου
2. Για τις "ανάγκες" των δημοσιευμάτων χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που αφορούν την παραγωγικότητα το Νοσοκομείου κατά το έτος 2009, τα οποία σήμερα ουδεμία σχέση έχουν με την σημερινή πραγματικότητα
3. Η αλήθεια είναι, και αυτή προκύπτει μόνο από στοιχεία τα οποία είναι στη διάθεση παντός ενδιαφερόμενου, ότι η πληρότητα του Νοσοκομείου προσεγγίζει ή και υπερβαίνει αρκετές φορές το 80%, ποσοστό το οποίο βρίσκεται πάνω από το μέσο όρο των υπολοίπων νοσοκομείων της χώρας 4. Ανεξαρτήτως, πάντως, των στοιχείων είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι η αύξηση της πληρότητας του νοσοκομείου, που επιτεύχθηκε τα τελευταία δυο χρόνια με τεράστιες προσπάθειες, συνοδεύτηκε από αλματώδη αύξηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με αποτέλεσμα σήμερα το Νοσοκομείο να συγκαταλέγεται στις πρώτες νοσοκομειακές μονάδες της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου Γενικού Νοσοκομείου Αγία Όλγα σε συνεργασία πάντοτε με το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό επιθυμεί να διαβεβαιώσει ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, με το λιγότερο δυνατό κόστος, επιτυγχάνοντας ταυτόχρονα τη διατήρηση των υψηλών ποσοστών πληρότητας”.




4)Σωματείο εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

“Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Α.Φλέμινγκ με ανησυχία, οργή και αγανάκτηση παρακολουθούν τις τελευταίες ημέρες τα σενάρια που εξυφαίνονται κατ΄ επιταγή της τρόικας, από την πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας στα ΜΜΕ, σχετικά με κλείσιμο και συγχωνεύσεις εξι (6) Νοσοκομείων μεταξύ αυτών και του Νοσοκομείου Α.Φλέμινγκ, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα παραπλανητικά, μεθοδευμένα και επιλεκτικά στοιχεία που αλλοιώνουν και διαστρέφουν την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα όμως για το Νοσοκομείο Α.Φλέμινγκ είναι πολύ διαφορετική από αυτή που επιχειρούν να εμφανίσουν το Υπουργείο και τα ΜΜΕ και αυτό χάρη στις υπερπροσπάθειες όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου, που παρά τα τόσα προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης και έλλειψης προσωπικού, δίνουν καθημερινά μάχες προκειμένου να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στον ασθενή πολίτη.
Ας μιλήσουμε όμως με πραγματικά στοιχεία και να δούμε ποια είναι η αλήθεια
Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπ.Υγείας , έρευνα της Δ/σης ποιότητας και αποδοτικότητας των υπηρεσιών του σχετικά με τη μέτρηση της Ικανοποίησης του Ασθενή (ποιότητα ιατρικής φροντίδας, ενημέρωση, συμπεριφορά, ψυχολογική υποστήριξη, κ.λ.π.) όπου ανάμεσα στα 131 Νοσοκομεία, 1ο (πρώτο) μαζί με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ήρθε το Νοσοκομείο Α.Φλέμινγκ, με βαθμολογία υψηλότερη του 9 με άριστα 10 ; ( εφημερίδα Ημερησία 12/85/2012)
Αγνοεί ή σκόπιμα παραβλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας ότι τα ποσοστά πληρότητας του Νοσοκομείου για το 2011 ανέρχονται στο 67% ( ESY.NET) και ότι στην μελέτη του ΕΣΔΥ όπου ανφέρεται αποδοτικότητα 47% για το 2009, στην ακριβώς διπλανή στήλη για το Α΄ εξάμηνο του 2010 η αποδοτικότητα είχε αυξηθεί στο 82%, ενώ σύμφωνα με μελέτη της Διδάκτορος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Καλογεροπούλου, σχετικά με την αποδοτικότητα των δημοσίων Νοσοκομείων, η αποδοτικότητα του Α. Φλέμινγκ φτάνει στο 97 %;
Αν παρόλα αυτά, η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας επιμένει στο κλείσιμο του Α. Φλέμινγκ, θα βρεθεί απέναντι στους φορείς της περιοχής και την τοπική κοινωνία για την προστασία του αγαθού της υγείας τους και απέναντι στην κοινή λογική, γιατί δεν είναι δυνατόν να κλείσει ένα Νοσοκομείο που έρχεται πρώτο στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: