Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Nεώτερα για την πτώχευση της Ελευθεροτυπίας

Αίτηση πτώχευσης της ΧΚ Τεγόπουλος κατέθεσε η εταιρεία "EWORX ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" στις 28-6-2012. Η αίτηση θα συζητηθεί στις 28 Νοεμβρίου 2012. Επίσης η ίδια εταιρεία κατέθεσε και αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων.
Στις 6 Ιουλίου εκδόθηκε προσωρινή διαταγή η οποία αναστέλλει προσωρινά τις ατομικές διώξεις (αναγκαστική εκτέλεση, λήψη ασφαλιστικών μέτρων) και απαγορεύει την πραγματική και νομική μεταβολή της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι την συζήτηση της αίτησης στην ορισθείσα δικάσιμο.
Στην αίτηση πτώχευσης η εταιρεία ΕWORX αναφέρει μεταξύ άλλων ότι "η ΧΚΤ βρίσκεται σήμερα σε κατάσταση παύσης των πληρωμών της, αφού λόγω της προδήλου έλλειψης χρηματικών μέσων ( ρευστότητας), έχει περιέλεθει σε μόνιμη και γενική αδυναμία, να πληρώσει τις ληξιπρόθεσμες χρηματικές, εμπορικού χαρακτήρα, υποχρεώσεις της".
Η ΕWORX διεκδικεί από την ΧΚΤ περίπου 47.000 ευρώ.


ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΧΚΤ κατέθεσε στις 2 Ιουλίου η Αλφα Μπανκ. Με την αίτησή της ζήτησε μεταξύ άλλων:

-Πρώτον, να της επιτραπεί η συντηρητική κατάσχεση των εμπορικών σημάτων, δηλαδή του σήματος ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι του ποσού των 3.900.000 ευρώ και του σήματος ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι του ποσού των 2.100.000 ευρώ.

-Δεύτερον να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να απαγορευθεί η νομική και πραγματική μεταβολή των σημάτων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ έως την έκδοση οριστικής απόφασης επί της αιτήσεως.

Οι συνολικές απαιτήσεις της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ ανέρχονται στο ποσό των 25.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε στις 6 Ιουλίου το δικαστήριο απαγορεύει τη νομική μεταβολή των σημάτων ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης στην ορισθείσα δικάσιμο, η οποία είναι στις 20 Νοεμβρίου 2012.

Πηγή:http://ekprosoposeleftherotypias।blogspot।gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: