Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΣΠΗΤ ΣΤΙΣ 6 ΚΑΙ 7 ΙΟΥΛΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ “ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ”

Στις 6 και 7 Ιούλη, οι συντάκτες στον περιοδικό ηλεκτρονικό τύπο ψηφίζουμε εκτάκτως για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην ΕΣΠΗΤ. Οι εκλογές, ένα χρόνο περίπου πριν λήξει η θητεία του ΔΣ, έρχονται μετά από ένα αναπάντεχο, στα χρονικά της Ένωσης, γεγονός: τη μαζικότατη γενική μας συνέλευση στα τέλη Μάρτη και τη συντριπτική καταψήφιση εκεί του προϋπολογισμού που είχε καταρτίσει για το 2012 το προεδρείο της Ένωσης.

Είναι μια εξέλιξη που μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως αποτέλεσμα της ριζοσπαστικοποίησης που εμφανίζει συνολικά το εργατικό κίνημα τα δύο τελευταία χρόνια των μνημονίων. Οι 17 πανεργατικές, οι απεργίες διαρκείας και οι καταλήψεις σε μια σειρά χώρους και κλάδους, οι πλατείες και όλες οι κινητοποιήσεις οργής που γκρέμισαν πρώτα την κυβέρνηση Παπανδρέου και μετά την κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι το υπόβαθρο της μαζικής αμφισβήτησης προς τη συνδικαλιστική μας ηγεσία.

Ο κλάδος μας ήταν -και είναι- αναπόσπαστο κομμάτι των αγώνων. Βρεθήκαμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, στο στόχαστρο των μνημονίων με τους εργοδότες μας να αξιοποιούν όλα τα μέτρα για να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους. Και κάθε φορά, όλοι μαζί, αλλά και μαγαζί το μαγαζί, δώσαμε μάχες για να αποκρούσουμε τις επιθέσεις τους.
Ούτε μια ούτε δυο, αλλά δεκάδες φορές σε αυτό το διάστημα άνοιξε το ζήτημα της κλιμάκωσης του αγώνα με απεργία σε όλα τα ΜΜΕ που θα νεκρώσει τα Μέσα και θα κοντράρει στα ίσα τους εργοδότες.

Όχι μόνο όταν οι συνάδελφοί μας στην Ελευθεροτυπία και το Αλτερ προχώρησαν σε απεργία διαρκείας και έγιναν, μαζί με τη Χαλυβουργία, σύμβολα του αγώνα ενάντια στα μνημόνια, αλλά και σε κάθε κινητοποίηση ενάντια στις ατομικές συμβάσεις, στις μειώσεις μισθών, στις απολύσεις, στα απλήρωτα δεδουλευμένα, στην τρομοκρατία. Κι όμως κάθε φορά, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, οι ηγεσίες των Ενώσεων, μαζί και της ΕΣΠΗΤ, μπλόκαραν την προοπτική της απεργίας διαρκείας, αναπαράγοντας όλα τα γνωστά απεργοσπαστικά επιχειρήματα -είτε αυτά της ιδιαιτερότητας του κλάδου “που δεν μπορεί να στερεί από τον κόσμο το αγαθό της ενημέρωσης”, είτε αυτά που ρίχνουν το φταίξιμο σε εμάς τους ίδιους που δεν “αντέχουμε οικονομικά”, “δεν συμμετέχουμε” κλπ.

Έτσι φτάσαμε στην καταψήφιση του προϋπολογισμού του προεδρείου της ΕΣΠΗΤ -και μαζί όλων των οικονομικών προνομίων που σκανδαλωδώς απολάμβαναν τα μέλη του- στη γενική συνέλευση του Μάρτη. Ήταν ο τρόπος για να “τιμωρήσουμε” την ηγεσία για την αδυναμία της να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθεί στο ρόλο της για την ανατροπή των σκληρών μνημονιακών επιθέσεων των εργοδοτών.

Ψηφίζουμε “Παρατύπως”

Επειδή ακριβώς οι εκλογές είναι αποτέλεσμα της δικής μας δράσης.
Επειδή οι μάχες δεν έχουν τελειώσει, αντίθετα καταλαβαίνουμε ότι οι μεγαλύτερες και πιο σκληρές κόντρες με τους εργοδότες και τη νέα κυβέρνηση είναι μπροστά μας.
Επειδή για να κερδίσουμε εμείς και να χάσουν αυτοί χρειαζόμαστε ένα σωματείο που να πιστεύει στη δύναμη των αγώνων μας και όχι στις διαπραγματεύσεις καλής θέλησης με τους υπουργούς και τις εργοδοτικές οργανώσεις.
Επειδή η ενότητα των εργαζόμενων τόσο του κλάδου όσο και συνολικά είναι ζωτικής σημασίας.
Επειδή η κλιμάκωση του αγώνα με απεργία διαρκείας είναι παραπάνω από απαραίτητη.

Για τους Financial Crimes, η δύναμη που υπερασπίστηκε με τον πιο συνεπή τρόπο την αγωνιστική κατεύθυνση της Ενωσης και που χρειάζεται να το κάνει ακόμα πιο ενισχυμένη το επόμενο διάστημα, είναι η Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων Συντακτών “Παρατύπως”. Συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του “Παρατύπως” με τους συναδέλφους Λένα Βερδέ, Κατερίνα Θωίδου, Πάνο Κατσαχνιά και Πέτρο Πομώνη, συμβάλλοντας από την πλευρά μας σε αυτή την προσπάθεια και καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να το στηρίξει.



Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: