Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ "ANTENNA RADIO 97.2″

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

27 Ιουλίου 2012

48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟΝ "ANTENNA RADIO 97.2″

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Ε.Ρ. ενημερώθηκαν για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, που εντελώς αιφνιδιαστικά πραγματοποίησε η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού «ANTENΝA RADIO 97,2» σήμερα, συνεχίζοντας έτσι τις κατά μήνα κλιμακωτές απολύσεις, που στοχεύουν στην απαξίωση του εργασιακού δυναμικού και στην υποβάθμιση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ραδιοφωνικού σταθμού.

Αυτή τη φορά η Διοίκηση του Σταθμού προχώρησε ένα βήμα παραπάνω με την απόλυση τεσσάρων δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και της συνδικαλιστικής εκπρόσωπου των εργαζομένων στο Μεικτό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α., καθώς και δύο ηχοληπτών, παρά την πολυετή προσφορά όλων στον ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι Διοικήσεις των Ενώσεων, αντιδρώντας άμεσα στις νέες αυτές απολύσεις αποφάσισαν, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη 48ωρης απεργίας από τις 06.00 π.μ. του Σαββάτου 28 Ιουλίου 2012 έως τις 06.00 π.μ. της Δευτέρας 30 Ιουλίου 2012 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών, που εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ RADIO 97,2»

Και ζητούν

Την άμεση ανάκληση των παρανόμων και καταχρηστικών απολύσεων των έξι συναδέλφων.

Επισημαίνουμε ότι στο συντακτικό προσωπικό του ραδιοφωνικού σταθμού παραμένουν μόνο πέντε (5) δημοσιογράφοι και για το λόγο αυτό καλούμε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο έχουμε ήδη ενημερώσει, για την αλλαγή του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού ώστε να επέμβει άμεσα για να διασφαλιστούν τα όσα ορίζει η άδεια παραχώρησης της συχνότητας στην Εταιρία.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: