Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Νέα απάντηση στα ψέματα του MEGA και της συγκυβέρνησης


Με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο της Νέας Ιωνίας, τονίζει ότι: «Από την τηλεόραση ενημερωθήκαμε ότι το Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο «Αγ. Όλγα» είναι σε αυτά τα νοσοκομεία που το Υπουργείο σχεδιάζει να καταργήσει.
Μετά το κούρεμα των αποθεματικών των νοσοκομείων τη μείωση του προσωπικού τους, τον προγραμματισμό των συγχωνεύσεων, έχουμε τώρα και καταργήσεις Νοσοκομειακών Μονάδων.
Αυτό συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης της κυβέρνησης στα πλαίσια των δεσμεύσεων απέναντι στην Ε.Ε το ΔΝΤ και Ε.Κ.Τ για το παραπέρα κτύπημα της Δημόσιας Υγείας. Στα πλαίσια αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής η υγεία μετριέται ως εμπόρευμα που δεν μπορεί να παρέχεται στον εργαζόμενο λαό, γιατί ανεβάζει το κόστος.
Το Δημοτικό συμβούλιο δηλώνει ότι πρέπει να ενισχυθεί η Δημόσια Υγεία (χτυπώντας μόνο τις πλευρές της σπατάλης και κακοδιαχείρισης) ώστε τα δημόσια νοσοκομεία να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες υποχρεώσεις τους.
Όσον αφορά το δικό μας νοσοκομείο που η πληρότητά του ξεπερνά το 80% πιστεύουμε ότι είναι ένα πρότυπο ίδρυμα με εξαιρετικό επιστημονικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας με σύγχρονες εξειδικευμένες μονάδες, όπως πρέπει να είναι όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι σε οποιαδήποτε σκέψη της Κυβέρνησης για συγχώνευση η κατάργηση το Δημοτικό Συμβούλιο οι εργαζόμενοι και ο Ιωνιώτικος λαός θα αντισταθεί με κάθε τρόπο.
Διεκδικούμε καθολική Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλο το λαό ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή όχι και κατάργηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της Δημόσιας Υγείας.
Στελέχωση όλων των Νοσοκομείων με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό .Στελέχωση όλων των Νοσοκομείων με Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό με σύγχρονες και υψηλού επιπέδου παροχές».


2)Η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαρροή μέσω των ΜΜΕ που αφορά τη συγχώνευση και του Νοσοκομείου Αγία Όλγα μεταξύ των έξι νοσοκομείων που σχεδιάζεται να συγχωνευτούν.


Μόλις την περασμένη εβδομάδα, και διά της γνωστής μεθόδου των διαρροών στα ΜΜΕ, ακούσαμε από το δελτίο ειδήσεων του MEGA εμβρόντητοι, πως το Νοσοκομείο μας, το οποίο μόλις πριν ένα χρόνο απετέλεσε τον κορμό σε ομάδα συγχωνευομένων Νοσοκομείων (7ο Θεραπευτήριο ΙΚΑ - Καυτατζόγλου, Παμμακάριστος), συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των έξι Νοσοκομείων της Αθήνας που πρόκειται να κλείσουν! Το πρόσχημα ήταν η χαμηλή πληρότητα, που κατά το χαλκευμένο ρεπορτάζ, είναι γύρω στο 40%! Οι προσπάθειες συνδικαλιστικών και άλλων φορέων να αποκατασταθεί η αλήθεια, όχι μόνο έπεσαν παντελώς στο κενό, αλλά οι κύκλοι που κρύβονται πίσω από αυτή την ιστορία επανήλθαν, «διορθώνοντας» το δείκτη από «πληρότητας»,σε «αποδοτικότητας». Το Νοσοκομείο μας δηλαδή έχει χαμηλή οικονομική απόδοση!

Παρατήρηση πρώτη: Και μόνο η χρήση του δείκτη «αποδοτικότητας» για την αξιολόγηση Δημόσιου Νοσοκομείου, ως να επρόκειτο για μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση που μετρά κέρδη και ζημίες, είναι εκτός από απαράδεκτη και επικίνδυνη.Καθίσταται δε εγκληματική,όταν πάει να χρησιμοποιηθεί σε περίοδο κοινωνικής πολτοποίησης και ανθρωπιστικής κρίσης! Και μάλιστα σε Νοσοκομείο που η κοινωνική του αναφορά βρίσκεται σε συνοικίες που πλήττονται ιδιαίτερα.

Παρατήρηση δεύτερη: Όταν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν χτυπήσει κόκκινο λόγω του «κουρέματος» των αποθεματικών τους και εμφανίζουν ασυνέπεια στην αποπληρωμή των νοσηλίων των ασφαλισμένων τους,όταν τα ίδια τα αποθεματικά του Νοσοκομείου μας εξανεμίσθηκαν εν μια νυκτί μέσω επίσης κουρέματος, όταν δηλαδή οδηγείς το Δημόσιο Νοσοκομείο σε οικονομική ασφυξία και το ξέρεις,το να βγαίνεις μετά και να το εγκαλείς για χαμηλή αποδοτικότητα,είναι ή υποκριτικό, ή στημένο.Και στις δύο περιπτώσεις,επικίνδυνο για την Δημόσια υγεία.

Παρατήρηση Τρίτη: Επειδή από τον περίφημο δείκτη αποδοτικότητας, όλοι επικεντρώνουν τη προσοχή τους στα έσοδα,στον αριθμητή του κλάσματος, εμείς τολμάμε να θέσουμε και θέμα παρονομαστή.Των δαπανών δηλ.του Νοσοκομείου,πλην μισθοδοσίας. Το όλο πλέγμα των προμηθειών και του τρόπου πραγματοποίησής τους, είναι ζήτημα που πρέπει να διερυνηθεί. Μήπως το πάρτι στο ΕΣΥ δεν σταμάτησε ποτέ;
Τέλος,την πληρότητα του Νοσοκομείου μας,την γνωρίζουν από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι σ'αυτό, αλλά και όσοι έτυχε να νοσηλευτούν ή να απευθυνθούν ,σε μέρα γενικής εφημερίας. Ξεπερνάει το 80%, η αύξηση δε των ημερών νοσηλείας φτάνει στο 30%-35%.
Εμείς,οι γιατροί του Νοσοκομείου μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μέσον, μαζί με τη τοπική κοινωνία και τους φορείς της,τους απλούς πολίτες,χτίζοντας αλυσίδα προστασίας του ιστορικού αλλά και σύγχρονου Νοσοκομείου όλων μας. Όποια και να είναι τα σκοτεινά τους σχέδια, δεν θα περάσουν!

Ίσως εδώ είναι χρήσιμο να σας ενημερώσουμε πως οι γιατροί εφημερεύουν από τον Μάρτιο απλήρωτοι και βρίσκονται επιπρόσθετα αντιμέτωποι με έναν καινούργιο οργανισμό ο οποίος προβλέπει συμπτύξεις κλινικών και τμημάτων, σε σημείο που να εφημερεύει ένας γιατρός για 60 αρρώστους!
Είναι ανάγκη να εκφραστεί η αγωνιστική διάθεσή μας τώρα,με κάθε πρόσφορο μέσον,παρά τις συνθήκες του καλοκαιριού και των αδειών.Πρώτα διαρρέουν στα ΜΜΕ,και μετά χτυπάνε.Και η περίοδος ευνοεί τους κάθε είδους εμπρηστές.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΓ.ΟΛΓΑ»


Η 5μελής Επιτροπή της ΕΙΝΑΠ
23/7/12





Σχόλιο του blog: όταν μεταδίδεται μια είδηση χωρίς διασταύρωση στοιχείων (πχ η πληρότητα του νοσοκομείου) και χωρίς τη δυνατότητα της θιγόμενης πλευράς να απαντήσει, τότε αντί για είδηση, γίνεται σκόπιμη μεταφορά προπαγάνδας και παραπληροφόρησης και όχι δημοσιογραφία. Αυτές τις μέρες τα δημόσια νοσοκομεία, αντιμετωπίζουν επίθεση λάσπης με προφανείς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: