Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Για τους συμβασιούχους της ΕΡΤ


Αθήνα 23/07/2012
ΑΠΟ: Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΡΤ
Ανοιχτή Επιστολή προς την ΠΟΣΠΕΡΤ, τα σωματεία εργαζομένων ΕΡΤ, το Δ.Σ. ΕΡΤ και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο
Οι Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου στην ΕΡΤ, σε συνέχεια των κειμένων που έχουμε κοινοποιήσει προς τη διοίκηση και την ΠΟΣΠΕΡΤ αλλά και των επαφών που έχουμε κάνει, επισημαίνουμε πως είμαστε ακόμα εδώ. Βρισκόμαστε στον Ιούλιο, από μέρα σε μέρα λήγουν οι συμβάσεις μας και δεν έχουμε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι. Ειδικότητες όπως διοικητικοί, ηλεκτρονικοί, μηχανικοί, εργάτες προστίθενται στους σκηνοθέτες, εικονολήπτες, φωτογράφους κα που έχουν από καιρό απολυθεί χωρίς καμία έκτοτε εξέλιξη.
Δεν καλύπτουμε εποχικές ή πρόσκαιρες ανάγκες στην ΕΡΤ. Αντίθετα η εργασία μας, για την οποία πληρούμε τα απαιτούμενα προσόντα, είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ. Γεγονός το οποίο αναγνωρίζουν και οι μόνιμοι συνάδελφοί μας μέσα από την από κοινού εργασία μας όλο αυτό το διάστημα. Παρόλα αυτά από την διοίκηση μέχρι και σήμερα παίρνουμε μόνο αόριστες απαντήσεις για περικοπή του 50% των συμβασιούχων ή για αξιολογήσεις που ποτέ δεν ολοκληρώνονται. Από πλευράς μας επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε ΟΛΟΙ απαραίτητοι.
Επιπλέον στη συντριπτική μας πλειοψηφία από την εργασία μας αυτή επιβιώνουμε, στηρίζουμε οικονομικά τις οικογένειές μας και καλύπτουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Είναι κρίσιμο να γνωρίζουμε άμεσα εάν την επόμενη μέρα θα είμαστε άνεργοι. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε επ΄αόριστον. Εδώ και ένα χρόνο βιώνουμε ένα κλίμα τρομερής αβεβαιότητας. Μας αξίζει λοιπόν μεγαλύτερος σεβασμός ως προς την αντιμετώπιση μας.
Διεκδικούμε:
- Να ισχύσει το 1+1 σαν άμεση λύση, όπως προβλέπει η ανακοίνωση πρόσληψης, για το σύνολο των συμβασιούχων
- Να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στα κριτήρια αξιολόγησης των συμβασιούχων, είτε έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ είτε με άλλο τρόπο και να ανακοινώνονται οι βαθμολογίες και η σειρά κατάταξης τους.
- Να πάψει να υφίσταται το καθεστώς ομηρίας των ΣΟΧ που επιτρέπει να υπάρχουν εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης. Η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι δικαίωμα κάθε εργαζόμενου.
- Άμεση υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στην ΕΡΤ
Ζητάμε από τα σωματεία, τους συλλόγους εργαζομένων στην ΕΡΤ και την ΠΟΣΠΕΡΤ να στηρίξουν και προωθήσουν τα αιτήματά μας.
Πρωτοβουλία Συμβασιούχων ΕΡΤ




2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ


Η ΠΟΣΠΕΡΤ διαχρονικά ήταν αυτή που στήριζε και θα συνεχίσει να στηρίζει τους συμβασιούχους συναδέλφους. Άλλωστε ήταν αυτή που πίεσε και κατάφερε να εγκριθεί η πρόσληψη 700 συναδέλφων, όταν διοίκηση και η αρμόδια πολιτική ηγεσία είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Γι’ αυτό το σκοπό άλλωστε πρότεινε την τροποποίηση του ΓΚΠ. Σε κάθε περίπτωση η θέση μας τόσο στη Βουλή (Επιτροπή Θεσμών & Διαφάνειας ) όσο και στις διεκδικήσεις μας είναι: μόνιμη και σταθερή δουλειά κι όχι ψευδεπίγραφες συμβάσεις έργου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ με κάθε τρόπο (ανακοινώσεις, καταλήψεις στο Δ.Σ της ΕΡΤ, απεργίες κ.λπ.), πίεζε και πιέζει για να λυθεί το θέμα της πρόσληψης όλων των συμβασιούχων συναδέλφων της ΕΡΤ εδώ και πολύ καιρό.

Μετά τις εκλογές, επισκεφτήκαμε άμεσα τον νέο αρμόδιο Υπουργό και του θέσαμε το θέμα διεξοδικά. Ο κος υπουργός τάχθηκε αλληλέγγυος στο δίκαιο αίτημά μας. Οι επαφές και η πιεστική διεκδίκηση στην πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση συνεχίζονται και είναι καθημερινές. Σε αυτές τίθεται μόνιμα το θέμα της ανάγκης για την ΑΜΕΣΗ πρόσληψη των συναδέλφων, όχι μόνο για ανθρωπιστικούς λόγους και επειδή οι συνάδελφοι το έχουν ανάγκη, αλλά και διότι η απουσία τους – εδώ και μήνες – έχει επιφέρει μεγάλες δυσχέρειες στη λειτουργία της ΕΡΤ. Επισημαίνουμε ότι αν δεν προχωρήσει άμεσα η πρόσληψή τους, είναι ορατός ο κίνδυνος παύσης της λειτουργίας ολόκληρων υπηρεσιακών μονάδων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με αυταπάρνηση και αξιοπρέπεια, δίνουν καθημερινά αγώνα για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Δεν αντέχουν όμως άλλο. Οι χιλιάδες των ρεπό που μας χρωστάνε, η καταστρατήγηση των εργασιακών νόμων και τόσα άλλα, δε μπορούν να συνεχιστούν.

Απαιτήσαμε και απαιτούμε την άμεση πρόσληψη όλων των συναδέλφων συμβασιούχων, Ιδιαίτερα αυτών της ΕΡΤ3, για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης.
Έχουμε τη διαβεβαίωση ότι τη Δευτέρα 16/7/2012 θα υπογραφούν οι συμβάσεις που αφορούν την ΕΡΤ3 και θα ακολουθηθεί η διαδικασία για την ολοκλήρωση των προσλήψεων και των υπολοίπων υπηρεσιακών μονάδων.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δε θα επιτρέψουμε με κανένα τρόπο να σταματήσει η λειτουργία καίριων παραγωγικών μονάδων επειδή κάποιοι διαχρονικά θέλουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες τους.
Πριν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου ενάντια στον κάθε υπεύθυνο, αναμένουμε να γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: