Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

AΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 7ΜΜ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ


Η αντιφασιστική συγκέντρωση είναι η πρώτη απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις που έγιναν τη περασμένη Τρίτη 17 Ιούλη με τις πλάτες της ΕΛΑΣ στο Μενίδι.

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τα γεγονότα που έκανε το γύρο του κόσμου αλλά έτυχε σιωπητήριου από τα ντόπια ΜΜΕ:

«Λεηλασία επτά σπιτιών και ξυλοδαρμούς μεταναστών στο Μενίδι την Τρίτη 17 Ιούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής παρουσία της αστυνομίας, κατήγγειλαν Ινδοί και Πακιστανοί μετανάστες σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και η Ένωση Μεταναστών εργατών την Πέμπτη 19 Ιούλη.

Όπως κατήγγειλε ο Βιντζέ Κομάτ, μετανάστης από την Ινδία 40 χρονών που ζει 15 χρόνια στην Ελλάδα, «γύρω στις 9.30 το βράδυ 20 άτομα με κουκούλες ήρθαν και μας χτυπήσανε μπροστά στο σπίτι μας. Έπεσα κάτω και αυτοί συνέχισαν να με χτυπάνε. Η γυναίκα μου που ήταν μέσα ειδοποίησε την αστυνομία. Όταν ήρθε αυτοί που μας χτυπήσανε ήταν στο διπλανό σπίτι και κάνανε τα ίδια, αλλά η αστυνομία δεν έκανε τίποτα. Πήγα στην αστυνομία χτυπημένος μέσα στα αίματα, περίμενα γύρω στα 40 λεπτά αλλά δεν μου έδωσαν σημασία. Τότε η γυναίκα μου κάλεσε ασθενοφόρο και με πήγαν στο Αγία Όλγα».

Ο Νιρμάλ Τσαν από την Ινδία 40 χρονών που ζει 20 χρόνια στην Ελλάδα περιέγραψε: «Το βράδυ μετά το φαγητό βγήκαμε έξω από το σπίτι γιατί είχε ζέστη. Ακούσαμε κάποια άτομα που ήρθαν κατά πάνω μας και φωνάζανε πιάστε τους. Μου επιτέθηκαν και μου έσπασαν το χέρι. Μπήκανε μέσα στο σπίτι μας σπάσανε την πόρτα και τα τζάμια στα παράθυρα. Τρέξαμε μπήκαμε σε άλλο δωμάτιο και κρατάγαμε την πόρτα για να μην μπούνε μέσα. Σπάσανε την τηλεόραση το ψυγείο και ότι βρήκανε. Πήγαν στη συνέχεια και σε άλλα σπίτια και τα σπάσανε. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία αλλά αυτοί συνεχίσανε». «Μέσα σε μία ώρα σπάσανε 7 σπίτια», είπε ο Σαχάντ Ναβάζ από το Πακιστάν. Ήρθε η αστυνομία αλλά δεν έκανε τίποτα για να τους σταματήσει».

«Υπεύθυνη είναι η αστυνομία και η κυβέρνηση», δήλωσε ο Τζαβέντ Ασλάμ πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας και της Ενωσης Μεταναστών Εργατών. «Μας έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να σταματήσουν τη Χρυσή Αυγή. Γι αυτό και δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Εμείς καταγγέλλουμε ανοιχτά αυτές τις επιθέσεις. Από τη μία μας χτυπάνε και από την άλλη μας κάνουν μηνύσεις για κλοπές. Στη Λυκόβρυση χτυπήθηκε στις 28/6 ένα παιδί και μετά τρεις μέρες πήγαν χρυσαυγίτες στην αστυνομία και είπαν ότι εδώ μένουν ξένοι που προσπαθούνε να μας κλέψουν Ήρθε η αστυνομία εισέβαλε μέσα στο σπίτι έκλεψε τα διαβατήρια των παιδιών και 3.400 ευρώ. Συνολικά μέσα σε τρεις μήνες προεκλογικής περιόδου πάνω από 300 άτομα έχουν χτυπηθεί από επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, χωρίς να έχουμε καταγράψει το 100% των επιθέσεων. Εμείς θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε αυτή τη συνεργασία και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε όπως κάναμε στη Νίκαια, το ίδιο θα κάνουμε παντού μέχρι να τους σταματήσουμε».


«Η καινούργια κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ. ΑΡ έτρεξαν να ανακοινώσουν νέα ρατσιστικά μέτρα», είπε ο Πέτρος Κωνσταντίνου συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ. «Παίζουν το χαρτί του ρατσισμού για να αποπροσανατολίζουν την οργή του κόσμου από τα μέτρα τα οποία ετοιμάζουνε και να ενοχοποιήσουν τους μετανάστες για την κρίση και να διασπάσουν το κίνημα που η πλειοψηφία είναι κατά των μέτρων και αυτής της κυβέρνησης. Ανακοινώσανε 24 νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τροπολογίες αυστηροποίησης του νόμου για την ιθαγένεια. Αυτά τα μέτρα δίνουν το πράσινο φως στους φασίστες να χτυπάνε μετανάστες και νομιμοποιούν τη συγκάλυψη της αστυνομίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: