Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Παρέμβαση στον ΕΔΟΕΑΠ







Παρέμβαση έξω από τον ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 18 Ιουλίου, κλιμάκιο της Πρωτοβουλίας για την Ανατροπή (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, ανένταχτοι), μοιράζοντας το ψήφισμα της πρόσφατης γενικής συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ με την προσθήκη του τίτλου "Επιμένουμε-να υλοποιηθεί το ψήφισμα", ενώ έγινε και ανάρτηση σχετικού πανό στα κάγκελα. Έγιναν συζητήσεις με ασφαλισμένους που επιδοκίμαζαν την ενέργεια, να μην "ξεχαστεί" η βούληση του κλάδου. Στην παρέμβαση συμμετείχαν και εκλεγμένοι συνδικαλιστές, όπως η Γιάννα Σακελαρίου, εκπρόσωπος στο μικτό συμβούλιο της ΕΠΗΕΑ από το ΔΟΛ, από το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ ο Νάσος Μπράτσος και ο Απόλλωνας Λιακόπουλος, ο σύνεδρος στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ Κώστας Σαρρής, το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης, ο εκπρόσωπος των συντακτών της Καθημερινής στο μικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Γιάννης Ελαφρός και άλλοι συνάδελφοι. Ούτε οι περικοπές και τα κουρέματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης θα περάσουν, ούτε οι μυστικές συσκέψεις και τα αλισβερίσια της προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ και του προέδρου της ΕΣΗΕΑ που τα έκρυβαν σε όλη την προεκλογική περίοδο, θα μείνουν αναπάντητα.

ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ



Το Ψήφισμα της Γ.Σ

Η Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ ομόφωνα:

1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους.


2. Ζητάμε να επιστρέψουν κυβέρνηση και ΤτΕ κλεμμένα και κουρεμένα αποθεματικά του Τσμείου..

3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες..

4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ..

5. Ζητά διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.

6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και ζητά άμεση παραίτηση μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από ΓΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: