Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ξήλωσε τα μηχανήματα η εργοδοσία στον «ΑΡΗΣ FM 92.8»


Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας Θράκης


Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σήμερα το πρωί η διοίκηση του ραδιοσταθμού «ΑΡΗΣ FM 92.8» προχώρησε στην απομάκρυνση όλου του τεχνικού εξοπλισμού από τα studio που βρίσκονται εντός του γηπέδου Χαριλάου, αφήνοντας τους εργαζόμενους τεχνικούς χωρίς τα μέσα για παροχή εργασίας. Η κίνηση αυτή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την κατάπτυστη στάση που κρατά η ιδιοκτησία του ραδιοσταθμού απέναντι στους εργαζόμενους, που ενώ οφείλει δεδουλευμένα οκτώ και πλέον μηνών (επιδόματα, αργίες, υπερωρίες), προέβει σε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια. Ούτε λόγος φυσικά για τα δεδουλευμένα.


Μετά από αυτή την εξέλιξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στον εν λόγω Ρ/Σ και σε συνεργασία με τους συναδέλφους τεχνικούς του Ρ/Σ και τον νομικό σύμβουλο της Ένωσης, θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων των συναδέλφων τεχνικών του «ΑΡΗΣ FM 92.8».

Ευχαριστούμε θερμά το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τους πολιτικούς φορείς, συνδικαλιστικά σωματεία και συλλογικότητες που τόσο καιρό είναι δίπλα στους αγωνιζόμενους τεχνικούς της ραδιοφωνίας.

Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το ΙΚΑ και την Πολιτεία να επέμβουν δραστικά ώστε να δοθεί ένα τέλος στο καθεστώς ομηρίας που βρίσκονται εδώ και πολλούς μήνες όλοι οι εργαζόμενοι του Ρ/Σ.

Καλούμε το Ε.Σ.Ρ. να προχωρήσει σε έλεγχο του ραδιοσταθμού σχετικά με την νομιμότητά του.

Υ.Γ. Πριν λίγες ημέρες οι δύο άλλοι Ρ/Σ του ομίλου τουρώνη, «Heart fm 93.1» και «Star fm 97.1», δήλωσαν πτώχευση. Ήδη το Ε.Σ.Ρ., με την απόφαση 369-2012 έχει ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του «Heart fm».

Άραγε τι σχέση θα μπορούσε να έχει η πτώχευση των δύο Ρ/Σ συμφερόντων τουρώνη με το σημερινό συμβάν στον «ΑΡΗΣ FM 92.8» ο οποίος έως και τώρα δεν εκπέμπει ούτε φέρον σήμα;



Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος, Ο Γενικός Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος, Στεφανίδης Κοσμάς


Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ



ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

ΑΜΑΛΙΑΣ 48, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 54640

ΤΗΛ-FAX: 2313 043634

Δεν υπάρχουν σχόλια: