Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΔΕΗ: Αυξήσεις τιμολογίων με πλάγιους τρόπους


Με την πρόταση να επανεξετάζεται η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ ανά εξάμηνο, επανεμφανίζεται στο προσκήνιο η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και επιχειρεί να περάσει με πλάγιο τρόπο νέες αυξήσεις στο ρεύμα, που θα πλήξουν τόσο τους οικιακούς καταναλωτές με άμεσο τρόπο, όσο και με έμμεσο αφού η αύξηση της τιμής του ρεύματος, συμπαρασύρει και τις τιμές των προϊόντων.
Για να χρυσώσει η ΡΑΕ το χάπι, προτείνει να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, τα δημοτικά τέλη και η ΕΡΤ, δήθεν για να ελαφρυνθεί η τσέπη του καταναλωτή.

Αμ δε!!
Και η αύξηση της τιμής του ρεύματος ανά εξάμηνο θα «ρεφάρει» την «ελάφρυνση» και ο οικονομικός στραγγαλισμός των δήμων θα οδηγήσει σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και απολύσεις, οπότε η λυπητερή στην τσέπη του δημότη – χρήστη υπηρεσιών θα έρθει από αλλού και ο οικονομικός στραγγαλισμός της ΕΡΤ, θα διευκολύνει τα σχέδια των ιδιωτών καναλαρχών (και επιχειρηματιών σε άλλους τομείς για να μην ξεχνιόμαστε, που αξιοποιούν τη μνημονιακή νομοθεσία για να κατακρεουργήσουν εργασιακά δικαιώματα) που συχνά με «δικούς τους» ανθρώπους στη διοίκηση της ΕΡΤ (και με τις ευλογίες κυβερνήσεων), έχουν υπογράψει συμφωνίες που ζημιώνουν τη δημόσια ΕΡΤ υπέρ των ιδιωτικών ΜΜΕ, όπως πχ επί θητείας του Παναγόπουλου, που ακολούθως πήγε στο Σκάι. Θυμίζουμε περιπτώσεις όπως την οπτική ίνα και το αρχείο της ΕΡΤ.
Από κοντά και το θέμα της «πράσινης ενέργειας», όπου η ΡΑΕ με διάφορες φραστικές περικοκλάδες, ώστε να μπουρδουκλώνεται η εικόνα για τις fast track επενδύσεις που με το χειρουργείο που θα κάνουν στο περιβάλλον, μόνο πράσινες δεν είναι. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: