Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

«ΨΕΥΔΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΝΑ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ»


...φωτο αδελφό έντυπο των Financial Crimes στο χώρο της υγείας...



«ΨΕΥΔΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗ ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΝΑ. ΠΑΤΗΣΙΩΝ»

Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Α

Το Σωματείο Εργαζομένων εκφράζει την οργή του στους πληροφοριοδότες του τηλεοπτικού σταθμού Mega και καταγγέλλει την εκ νέου προσπάθεια δυσφήμησης του Γενικού Νοσοκομείου «Πατησίων» με την χρήση ψευδών στοιχείων που τελικό στόχο έχουν το κλείσιμό του.
Πληροφορούμε τους συμβούλους του Υπουργείου Υγείας των οποίων οι στατιστικές παρουσιάζονται στα ΜΜΕ, ότι η πληρότητα μας είναι 65% και όχι 44% και αυτό σε ένα Νοσοκομείο με τραγική υποστελέχωση κυρίως σε ιατρικό προσωπικό και κατάργηση των εφημεριών του από 01/04/2012 με ευθύνη της Διοίκησης του.
Έχουμε κάθε λόγο να αμφισβητούμε την εγκυρότητα των τωρινών στατιστικών, όταν μάλιστα πέρυσι με τα ίδια στοιχεία του Υπουργείου ο αριθμός των χειρουργείων στο Γ.Ν.Α. «Πατησίων» ήταν μεγαλύτερος ανά ιατρό του Χειρ/κού Τομέα σε όλη την Αττική.
Έχουμε επίσης διαπιστώσει ότι σε στατιστικές του Υπουργείου που αφορούν το Νοσοκομείο μας, εσκεμμένα δεν λαμβάνεται υπ΄ όψιν από έτους και πλέον η πληρότητα τμημάτων με μεγάλη προσέλευση όπως το Οφθαλμολογικό τμήμα και η Μονάδα Θεραπείας Πόνου. Αντίθετα έχουν υπολογισθεί πληρότητες σε περιόδους επισκευών (τμημάτων, χειρουργείων , κ.λ.π.).
Τονίζουμε επίσης ότι στην προ μνημονίου εποχή που το Νοσοκομείο είχε στοιχειώδη στελέχωση και εφημέρευε, η πληρότητα του ξεπερνούσε το 85%.
Άξιον απορίας είναι γιατί ποτέ δεν αναφέρθηκαν οι προσπάθειες που έχουν γίνει στο Γ.Ν.Α «Πατησίων» για την λειτουργία του αξονικού τομογράφου (τελευταίας τεχνολογίας), για την μείωση κόστους υγειονομικού υλικού, για την άριστη διαχείριση των οικονομικών με αποτέλεσμα την 30/06/2012 το ταμειακό υπόλοιπο του Νοσοκομείου να ανέρχεται στα 4.046.662 €, προσπάθειες που τα αποτελέσματα τους οφείλονται στην υπέρβαση των δυνάμεων του ανθρώπινου δυναμικού του Νοσοκομείου.
Ελπίζουμε άμεσα να αποκατασταθεί η αλήθεια για την προσφορά του Νοσοκομείου Πατησίων σε μια νευραλγική περιοχή με πληθυσμό αναφοράς 1.000.000 κατοίκων και να σταματήσει επιτέλους η σκόπιμη διαπόμπευση του, που έχει σχέση με την εξυπηρέτηση των συγκεκριμένων συμφερόντων γνωστής ομαδούλας - παρεούλας .
Ζητούμε ο νέος Υπουργός Υγείας να μην εμπιστευθεί στοιχεία ύποπτων συμφερόντων και να είναι αρωγός στις προσπάθειες όλων μας για την προαγωγή της Υγείας των πολιτών.

Για το Σωματείο Εργαζομένων

Ο Πρόεδρος Ο Γεν Γραμματέας
α/α Βασιλική Φιλιππάτου Παναγιώτης Τσάλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: