Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Νέα "ρεπορτάζ-παραγγελιές", νέες προπαγανδιστικές μνημονιακές ντουντούκες


ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥΣ

Δεν άργησε η νέα κυβέρνηση του μνημονίου να αποδείξει ότι έλεγε ψέματα. Συνεχίζοντας τη πολιτική της προηγούμενης επιτίθεται ξανά στους φτωχούς αυτού του τόπου. Οι καταργήσεις συγχωνεύσεις νοσοκομείων έχουν σαν σκοπό την παραπάνω εξαθλίωση του λαού ώστε να μπορέσουν πάνω σε ένα «κουρασμένο» λαό να ξεπουλήσουν τα πάντα. Η κυβέρνηση και ΔΝΤ σε συνεργασία με τους κρατικοδίαιτους του ιδιωτικού κεφαλαίου της υγείας αλλά και με γερμανικά συμφέροντα ετοιμάζουν το μεγάλο ρωμαϊκό όργιο πάνω σε ότι έχει απομείνει από την Δημόσια και Δωρεάν υγεία.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το όργιο το κανάλι MEGA και επιστήμονες (με στοιχεία από δήθεν επιστημονικές έρευνες) που προσπαθούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα των μνημονιακών πολιτικών. Ας πάρουμε το παράδειγμα της Αγίας Όλγας που έχει χρησιμοποιηθεί και από τους παραπάνω. Το νοσοκομείο έχει συγχωνευτεί τους τελευταίους μήνες με το 7ο ΙΚΑ στα Πατήσια όπου σαν αποτέλεσμα έχει η πληρότητα των κρεβατιών να προσμετρείται και από τα δυο νοσοκομεία παρότι η λειτουργία τους είναι διαφορετική. Η απαξίωση του που έχει υπάρξει στο 7ο με το κλείσιμο κλινικής, αποπομπή από εφημερίες μετακινήσεις προσωπικού έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης των κλινών, έτσι το γενικό σύνολο της Αγίας Όλγας φαίνεται ότι είναι μικρό παρότι έχει πάνω από 80%!!!

Αυτά είναι τα κόλπα με δήθεν επιστημονική κάλυψη που κάνουν τα τζιμάνια της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για να κλείσουν τα νοσοκομεία του Ελληνικού λαού. Βέβαια κάποιοι στο νοσοκομείο της Αγίας Όλγας έπαιξαν τον ρόλο τους για να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση είναι καταρχήν όλο το κομματικό κράτος και παρακράτος του ΠΑΣΟΚ που έδωσε τα ρέστα του για να γίνει αυτή η συγχώνευση. Από την διοίκηση, τους διευθυντές των χειρουργικών κλινικών (που έβγαζαν και αποφάσεις μόνοι τους), τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και μερικούς λούμπεν που επιτίθονταν και επιτίθενται με βία σε όποιον αντιστέκεται. Εκείνη την περίοδο η προσπάθεια της ΠΑΣΚΕ και η πίεση της για να αποδεχτούμε όλοι την συγχώνευση ήταν μεγάλη, ήθελε ακόμα να βγάλει και το σωματείο πρόταση για τον νέο οργανισμό με μειωμένες κλίνες! Κάτι βέβαια που δεν το επιτρέψαμε ποτέ!

Έτσι έρχονται τώρα και «αντιδρούν» όσοι άνοιξαν την πόρτα στη κατάργηση, συγχώνευση, ιδιωτικοποίηση της Αγίας Όλγας. Σκάψανε τον λάκκο τους αλλά δυστυχώς θα πέσουμε όλοι μέσα. Διαβάσαμε την ανακοίνωση του εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου και μείναμε εμβρόντητοι με την ανακοίνωση «αντίδρασής» του σε όσα λέγονται για το νοσοκομείο όπου την ίδια στιγμή υπερασπίζεται πρόταση για οργανισμό που εσωκλείει την συγχώνευση με το 7ο ΙΚΑ και τον κόψιμο των κλινών και κάτι ακόμα μπορεί να μας πει ο συγκεκριμένος από ποιες εκλογές για εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του νοσοκομείου έχει εκλεγεί αφού αυτές δεν έγιναν ΠΟΤΕ!!!

Δεν υπάρχει δρόμος ενωτικός με αυτούς που καταστρέφουν και ξεπουλούν τα πάντα. Ο μόνος ενωτικός δρόμος είναι με όσους αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές των μνημονικών κυβερνήσεων του ΔΝΤ και της ΕΕ που στις τελευταίες εκλογές έδωσαν ένα σημαντικό προβάδισμα στην ελπίδα. Εγώ προσωπικά, αλλά και η παράταξη του Νυστεριού προειδοποιήσαμε για όλα αυτά. Η μόνη λύση είναι να δώσουμε την δύναμη στις συνελεύσεις και στις επιτροπές βάσεις των συναδέλφων και να ενωθούμε με τον αγώνα των γιατρών του νοσοκομείου! Οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις θα γίνουν ο τάφος τους, για τον εσχατολογικό δεν ξέρω αλλά για τον πολιτικό σίγουρα!!!


Κυριάκης Βασίλης απλό μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Αγίας Όλγας

Δεν υπάρχουν σχόλια: