Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Και άλλους "τρυγάει" η ΤτΕ, εκτός του ΕΔΟΕΑΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΤΕΑΙΤ)
ΤΕΑΑΠΑΕ–ΤΕΑΠΕΠ–ΤΕΑΥΕΚ–ΤΕΑΥΕΤ–ΤΑΝΠΥ–ΤΕΑΥΦΕ–ΤΕΑΕΙΓΕ

Την Τρίτη 3/7/2012 πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των Ομοσπονδιών των ασφαλισμένων στους αντίστοιχους τομείς (πρώην Ταμεία) του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ), οι οποίες έχουν καταθέσει στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αίτημα για την μη ένταξη των Επικουρικών τους Ταμείων στο νέο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Κατά την συνάντηση διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:
- Το υπουργείο δεν έχει ακόμη προετοιμαστεί για την υλοποίηση των διατάξεων που προβλέπουν την αυτοδίκαιη μετατροπή των Ταμείων που έχουν ζητήσει να μην ενταχθούν στο ΕΤΕΑ, σε ανεξάρτητα Ταμεία υποχρεωτικής Επικουρικής Ασφάλισης. Αυτή η καθυστέρηση στην αντιμετώπιση των πρακτικών ζητημάτων, υποσκάπτει την προσπάθεια σωτηρίας των Ταμείων μας και θέτει σοβαρά εμπόδια στην ομαλή μετάβαση των Επικουρικών μας Ταμείων στην νέα μορφή λειτουργίας τους, με αποτέλεσμα να διακινδυνεύεται η έγκαιρη χορήγηση των συντάξεων και η ετοιμότητά τους στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.
- Δεν έχουν αντιμετωπισθεί ακόμα σημαντικά προβλήματα, που οφείλονται στην προχειρότητα και στην έλλειψη κάθε σοβαρής οργάνωσης και κυρίως πρόβλεψης επαρκούς χρηματοδότησης του ΕΤΕΑ, με αποτέλεσμα δύο μέρες μετά την τυπική έναρξη λειτουργίας του, να προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά για την πορεία του.
- Αντίθετα, ο μόνος οργανισμός που «εργάζεται εντατικά» είναι η ΤτΕ η οποία συνεχίζει με σκανδαλώδη τρόπο να καταληστεύει τα εναπομείναντα, μετά το παράνομο «κούρεμα», αποθεματικά των Ταμείων μας. Τελευταία προχωράει και στην «εξαφάνιση» των μετρητών που είναι απαραίτητα για την καταβολή συντάξεων, τα οποία επενδύει όπως φαίνεται μέχρι το τελευταίο Ευρώ στα νέα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Αποτέλεσμα όταν ένα Ταμείο χρειάζεται μετρητά από αυτά που έχει καταθέσει, να χάνει τεράστια ποσά από την ρευστοποίηση σε αγοραία αξία των ΟΕΔ.
- Τα παραπάνω σε συνδυασμό αφενός με το αίτημα μας για ανεξαρτητοποίηση των Ταμείων μας και αφετέρου με την διαφαινόμενη, από την ψήφιση του τελευταίου νόμου ακόμη, στόχευση του Υπουργείου για ενοποίηση όλων των Επικουρικών και καταλήστευση των αποθεματικών τους, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες της Πολιτείας και της ΤτΕ οδηγούν με κάθε τρόπο στην εξαφάνιση των Ταμείων μας και των αποθεματικών τους.
Μετά τα παραπάνω αποφασίσαμε να ζητήσουμε άμεσα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την διασφάλιση της, από το νόμο προβλεπόμενης, λειτουργίας των επικουρικών μας ταμείων και της δυνατότητάς τους να ανταποκριθούν και στο μέλλον στις υποχρεώσεις τους.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει εντολή στην ΤτΕ ώστε να σταματήσει να επενδύει, χωρίς την έγκρισή μας, τα αποθεματικά των Ταμείων μας σε ΟΕΔ και να πάρει κάθε μέτρο διαφύλαξης της περιουσίας τους.
Συνεχίζουμε τις νομικές ενέργειες, που ήδη έχουμε αρχίσει, για την διεκδίκηση της περιουσίας μας και την προστασία των συμφερόντων των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων συναδέλφων μας.

Οι Ομοσπονδίες των εργαζομένων-ασφαλισμένων στο ΤΕΑΙΤ
ΟΑΣΕ (ΟΜΟΣΠ. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΟΙΕΛΕ (ΟΜΟΣΠ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΟΙΥΕ (ΟΜΟΣΠ. ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ)
ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ (ΠΑΝ.ΟΜΟΣ. ΙΑΤΡ. ΕΠΙΣΚ. – ΦΑΡΜ. & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓ-ΚΛΑΔΩΝ)
ΠΟΕΠΔΧΒ (ΠΑΝΕΛ. ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖ. ΠΕΤΡ/ΕΙΔΗ- ΔΙΥΛΙΣΤ.- ΧΗΜΙΚΗ ΒΙΟΜ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: