Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κινητοποιήσεις για τα εργασιακά δικαιώματα και όχι to know us better

Πρωτοβουλία για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
(Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όπως πληροφορηθήκαμε την Πέμπτη 10.00 πμ είχε κλειστεί συνάντηση «εθιμοτυπικού» χαρακτήρα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Ανδρέα Ρουμπακιώτη. Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή δηλώνει ότι δεν θα μετάσχει σε επαφές με εκπροσώπους της φιλομνημονιακής κυβέρνησης, την ώρα που σφαγιάζονται τα δικαιώματα των εργαζομένων και η ελληνική κοινωνία οδηγείται στην εξαθλίωση, την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έχουν χάσει τη δουλειά τους, μένουν απλήρωτοι ή υποχρεώνονται στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας με μειώσεις μισθών που φθάνουν έως και 40%!


Θεωρούμε απαράδεκτο σε τέτοιες περιόδους πρωτοφανούς επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα, ο πρόεδρος ενός σωματείου, όπως η ΕΣΗΕΑ, να συναντιέται έστω και για…εθιμοτυπικούς λόγους με εκπροσώπους της κυβέρνησης. Η θέση της ΕΣΗΕΑ όπως και των υπολοίπων σωματείων του κλάδου και όχι μόνο, πρέπει να είναι σταθερά απέναντι στις κυβερνητικές πολιτικές. Αντί για συνομιλίες με άγνωστη μάλιστα ατζέντα, θεωρούμε ότι η ΕΣΗΕΑ και το διοικητικό της συμβούλιο έπρεπε σήμερα να πρωτοστατεί σε κινητοποιήσεις και να στέκεται σταθερά απέναντι στην τρόικα που καταφθάνει με νέες εντολές προς την κυβέρνηση των τριών προθύμων και όχι να αναλώνεται σε συναντήσεις καλής θέλησης…
Ο εκπρόσωπός μας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παραστεί στην προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: