Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Αφαιρούμε τα προσχήματα, συμβάλλουμε σε αγωνιστικές απαντήσεις


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι)

Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, με ανακοίνωσή της στις 03/07 (http://protovouliagiatinanatropi.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html), την οποία μοίρασε σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Σσυμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους δεν ήθελε να συνεχίσει την παραμονή της στη θέση του Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ μετά την εναλλαγή του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. μεταξύ του Γ. Αγγέλη και του Μ. Λίτση, όπως προεκλογικά είχε δεσμευτεί η παράταξη ότι θα γίνει στα μέσα της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, κάτι που έχει γίνει ήδη και από άλλες παρατάξεις με τους εκπροσώπους της σ' αυτό.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 17/07 επαναλάβαμε το σκεπτικό της ανακοίνωσης, την οποία είχαμε μοιράσει στα μέλη. Επιπλέον εκφράσαμε έντονη οργή για το γεγονός ότι για πρώτη φορά συγκλήθηκε το Μεικτό Συμβούλιο(10/07), στο οποίο παραβρέθηκαν σχεδόν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου -ο εκπρόσωπός μας Μωυσής Λίτσης έλειπε για προσωπικούς λόγους-, όχι για να προετοιμάσει καλύτερα κάποια αγωνιστική κινητοποίηση, αλλά για να κατηγορήσει μία ολόκληρη παράταξη σχεδόν για όλα τα δεινά του δημοσιογραφικού συνδικαλισμού. Επιπλέον τονίσαμε ότι η επίθεση που έκανε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης κατά της παράταξής μας ήταν αήθης.
Ωστόσο, η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, εμμένοντας στην πολιτική ουσία της προαναφερθείσας ανακοίνωσής της, αποφάσισε να διατηρήσει προσωρινά τη θέση του Ταμία για δύο λόγους:
- Πρώτον, για να αποφευχθούν τεχνικά προβλήματα στην οικονομική λειτουργία της ΕΣΗΕΑ, καθώς καμία άλλη παράταξη δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη του Ταμία μετά την αντικατάσταση του Γ. Αγγέλη από τον Μ. Λίτση στο Διοικητικό Συμβούλιο.
- Δεύτερον, ως παράταξη θέλουμε να αφαιρέσουμε τα προσχήματα που χρησιμοποίησε η πλειοψηφία του Δ.Σ. στο τελευταίο Μεικτό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα οποία η αντικατάσταση του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ., όπως προεκλογικά είχαμε δεσμευτεί, ευθύνεται (!) για την ακινησία που βαραίνει τον κλάδο, αλλά και την πρωτοφανή καθυστέρηση στην ανάληψη πρωτοβουλιών από την ΕΣΗΕΑ, στη βάση του ψηφίσματος που προτείναμε και αποφάσισε ομόφωνα η πρόσφατη Τακτική Συνέλευση
του ΕΔΟΕΑΠ, και στα άλλα ανοιχτά μεγάλα ζητήματα, όπως ο αγώνας για αξιοπρεπείς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και η μεγάλη ανεργία.

Κατόπιν αυτού προτρέψαμε τον πρόεδρο αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να προχωρήσουν τάχιστα στην εφαρμογή του ψηφίσματος της συνέλευσης του ΕΔΟΕΑΠ, που ζητά την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του ασφαλιστικού μας οργανισμού, την πραγματοποίηση διαχειριστικού ελέγχου, ο οποίος θα ρίξει φως σε όσα συνέβησαν όσον αφορά τα αποθεματικά, την επίσημη αναζήτηση των στοιχείων για τις συναλλαγές του ΕΔΟΕΑΠ με την ΤτΕ και τη συγκρότηση μιας μαχητικής ατζέντας για την υπεράσπιση των Συλλογικών μας Συμβάσεων Εργασίας.
Η Πρωτοβουλία για την Ανατροπή, με την προσωρινή παραμονή της στη θέση του Ταμία, διατηρεί το αναφαίρετο δικαίωμά της για επανεξέταση της στάσης της στο Διοικητικό Συμβούλιο και ειδικότερα της παραμονής της στο προεδρείο, μετά τα πρόσφατα γεγονότα του πραξικοπηματικού - αντικαταστατικού κοψίματος προτάσεων από τη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ και τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν, και έπειτα από την απόκρυψη για ένα μήνα συναντήσεων και συσκέψεων για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Μωυσής Λίτσης
Γιάννης Αγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: