Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Με 10ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9» συνεχίζουν οι τεχνικοί ραδιοφωνίας αντιδρώντας στις απολύσεις συναδέλφων


Αθήνα, Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου της ΕΤΕΡ

Με 10ήμερη απεργία στον ραδιοσταθμό «ALPHA 98,9» συνεχίζουν οι τεχνικοί ραδιοφωνίας αντιδρώντας στις απολύσεις συναδέλφων

Η Γενική Συνέλευση της ΕΤΕΡ, απαντώντας στις καθυστερήσεις πληρωμής των δεδουλευμένων, στις εκδικητικές απολύσεις τεχνικών, στο κλίμα τρομοκρατίας εναντίον των εργαζομένων από την διοίκηση του ραδιοσταθμού «ALPHA 98,9» και μετά την συνεχιζόμενη αδιάλλακτη και προκλητική στάση της τελευταίας κατά την διάρκεια της δεύτερης διαβούλευσης στον ΟΜΕΔ, αποφάσισε την κήρυξη: 10ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Πέμπτης 19ης Ιουλίου 2012 μέχρι και την 06.00η ώρα της Κυριακής 29ης Ιουλίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:
• Την καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
• Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας, οι οποίοι απελύθησαν επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού, κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012. Επιπροσθέτως ο ένας διώκεται λόγω της ιδιότητός του ως συνδικαλιστικού εκπροσώπου της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98.9.
• Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA 98,9» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας και των πιέσεων στους εργαζόμενους.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να παρέμβουν δραστικά ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία και των εκδικητικών απολύσεων που παραβιάζουν κατάφωρα το γράμμα, αλλά και το πνεύμα των αποφάσεων των αρμόδιων φορέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: