Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αντιναζιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια



ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ, 5 ΙΟΥΛΗ, 7ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟY, ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΝΕΟΝΑΖΙ
Καλούν: ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΙΑΚΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΑΙΡΟ

Να κλείσουν τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής
STTOP στη συνεργασία ΕΛΑΣ-νεοναζί
Ανατροπή των μνημονίων της φτώχειας και της ανεργίας
Εργάτες ενωμένοι ποτέ νικημένοι

Εδώ και ένα περίπου μήνα στη Νίκαια οι ναζιστικές συμμορίες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία, οργανώνοντας επιθέσεις απέναντι σε δεκάδες Πακιστανούς μετανάστες που ζουν χρόνια στην πόλη μας. Οι επιθέσεις γίνονται νύχτα ή ξημερώματα από ομάδα 4-6 χρυσαυγιτών που κυκλοφορούν με μηχανές, εντοπίζουν μετανάστες που κυκλοφορούν μόνοι τους στους δρόμους και τους επιτίθενται αρχικά με σιδηρογροθιές και στη συνέχεια με μπουνιές και κλωτσιές, αφήνοντάς τους αναίσθητους.. Οι επιθέσεις έχουν ενταθεί μετά το άνοιγμα γραφείων της Χρυσής Αυγής, στα εγκαίνια των οποίων παραβρέθηκε ο αρχιτραμπούκος νεοναζί Κασιδιάρης.

To Σάββατο 23 Ιούνη μηχανοκίνητη ομάδα των νεοναζί της Χρυσής Αυγής οργάνωσε επιδρομή στη Πλατεία Αγίου Νικολάου σε μαγαζιά Πακιστανών μεταναστών. Σε απόσταση μόλις τριάντα μέτρων βρέθηκαν αστυνομικοί χωρίς να επεμβαίνουν ενώ οι νεοναζί έμπαιναν στα μαγαζιά και ζητούσαν να κλείσουν και να φύγουν οι μετανάστες που βρίσκονταν μέσα εκείνη την ώρα. Μάλιστα, έδωσαν προθεσμία μίας βδομάδας για να κλείσουν οριστικά τα καταστήματα και να φύγουν οι μετανάστες από τη περιοχή. Άλλο κλιμάκιο χτυπούσε πόρτες και ζητούσε ονόματα ιδιοκτητών που νοίκιαζαν σπίτια σε μετανάστες! Δύο μέρες μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του νέου Υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια ότι δεν θα ανεχτεί την υποκατάσταση της Αστυνομίας από άλλους μηχανισμούς, πήραμε γεύση τι ακριβώς εννοούσε: ότι θα λειτουργούν ανοιχτά και σε συνεργασία με την Αστυνομία οι παρακρατικοί της Χρυσής Αυγής, ως ισότιμοι εταίροι!


Η επίθεση του χρυσαυγίτη τραμπούκου Κασιδιάρη σε βάρος των βουλευτίνων του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρ. Δούρου στον ΑΝΤ-1, έδειξε το πραγματικό πρόσωπο της συμμορίας της Χρυσής Αυγής: αδίστακτοι τραμπούκοι, δολοφόνοι, νεοναζί, που έχουν βάλει στο στόχαστρο την αριστερά, τα συνδικάτα και το κίνημα που αντιστέκεται στη φτώχεια και την ανεργία. Η αποστολή της Χρυσής Αυγής είναι η στήριξη της επίθεσης του κεφαλαίου κατά του οργανωμένου εργατικού κινήματος και της αριστεράς. Είναι το πιο μαύρο δεκανίκι του συστήματος που φοράει αντιμνημονιακή προβιά για να ξεγελάει έναν κόσμο απελπισμένο από τη κρίση και την εξαθλίωση. Είναι ώρα να τους ξεσκεπάσουμε πριν προχωρήσουν σε νέες δολοφονικές επιθέσεις.
Η Νίκαια έχει ιστορία αντίστασης ενάντια στους Ναζί στην περίοδο της Κατοχής. Το Μάρτη του 1944 οι Κοκκινιώτες έδωσαν την ιστορική Μάχη της Κοκκινιάς ενάντια στους Ναζί και στους ντόπιους συνεργάτες τους, που επιχείρησαν να εισβάλουν στην πόλη, δίνοντας μάχες σώμα με σώμα, με αποτέλεσμα να μην πατήσουν ξανά -οργανωμένα- το πόδι τους στην Κοκκινιά, μέχρι την 17η Αυγούστου 1944, τη μέρα που η πόλη έζησε την κορυφαία στιγμή της αιματοχυσίας της, το ιστορικό Μπλόκο της Κοκκινιάς. Οι Ναζί και οι ταγματασφαλίτες εισέβαλαν στην Κοκκινιά με μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα, την περικύκλωσαν και τις πρώτες πρωινές ώρες, απαίτησαν από τους άνδρες ηλικίας 16-40 ετών να εμφανιστούν στην πλατεία Οσίας Ξένης. Εισέβαλαν στα σπίτια και όσους εντόπιζαν, τους εκτελούσαν επί τόπου. Όταν μετά από μερικές ώρες περίπου 20.000 Νικαιώτες βρίσκονταν στην πλατεία, εκεί ξεκίνησαν οι δωσίλογοι (φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται) να υποδεικνύουν ποιοι θα δολοφονούνταν. Αυτοί οδηγούνταν στην Μάντρα της Νίκαιας με την κατηγορία ότι ήταν κομμουνιστές και εκτελούνταν ομαδικά. Ταυτόχρονα λεηλάτησαν και έκαψαν δεκάδες σπίτια. Στο τέλος της ημέρας χιλιάδες πτώματα μεταφέρθηκαν και θάφτηκαν στο Γ' Νεκροταφείο Νικαίας, ενώ περίπου 8.000 Κοκκινιώτες οδηγήθηκαν ως όμηροι στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου.
Οι απόγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών δε χωράνε στη Νίκαια. Δεν δίνουμε καμιά νομιμοποίηση σε αυτούς που χρησιμοποιούν το βήμα της ελεύθερης έκφρασης των ιδεών, καταχτημένο με το αίμα και τις θυσίες των αγωνιστών της δημοκρατίας, της εξέγερσης του Πολυτεχνείου κατά της χούντας, για να το καταργήσουν με ναζιστικού τύπου καθεστώτα. Το μάθημα της ανόδου των ναζιστών του Χίτλερ μέσω της συμμετοχής στη Βουλή, αφού την έκαψαν και κατηγόρησαν τους κομμουνιστές, είναι ώρα να μας οδηγήσει στα συμπεράσματα ότι χρειάζεται κλιμάκωση της αντιφασιστικής μας δράσης σήμερα σε κάθε πόλη και γειτονιά.
Η παρουσία των νεοναζί στη Βουλή με όρους βίας και τρομοκρατίας ανοίγει μια νέα περίοδο αντιφασιστικής δράσης. Χρειάζεται να προχωρήσουμε ενωμένοι ώστε να τους ξηλώσουμε και να τους ξεριζώσουμε από όπου έστησαν συμμορίες, στις γειτονιές και τα σχολεία. Μόνο με τη μαζική μας δράση μπορούμε να τους απομονώσουμε και να εμποδίσουμε την Αστυνομία να τους καλύπτει. Μαζικά και μαχητικά χτίζουμε ασπίδα ενότητας των εργαζόμενων, ντόπιων και μεταναστών, κοινής δράσης των συνδικάτων, της αριστεράς και των κινημάτων για να μπει τέλος στη φασιστική απειλή, για να νικήσουν οι αγώνες μας ενάντια στις επιθέσεις των ισχυρών του πλούτου που επιδιώκουν να βασιλεύουν τα Μνημόνια της φτώχειας και της ανεργίας, τα κέρδη των καπιταλιστών και η χούντα της Αστυνομίας στους δρόμους.

ΚΑΛΟΥΝ:

Επικοινωνία με: Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, 6932828964, Τζαβέντ Ασλάμ, 6955295322

Δεν υπάρχουν σχόλια: